Ühingu koostööpartner pakub liikmetele soodustusi tuleohutsvahenditelt

10.12.2008
 
Lp. Naabrivalve liikmed
               
Päästeameti andmetel hukkus 2007 aastal Eestis tulekahjudes 132 inimest, 2006 aastal 164. Kurb statistika võinuks olla olemata, kui inimestel oleks kodudesse paigaldatud suitsuandurid.
Seadusega kohustuslikuna peab suitsuandur olema kõigil eluasemetel hiljemalt 01.juulil 2009.a.
Kas oleme selleks valmis?
Olles veendunud seadme tõhususes, on Soomes, Rootsis ja Norras muudetud suitsuandur kõigis eluhoonetes kohustuslikuks. Kõigis kolmes riigis on suitsuandur olemas üle 95% kodudest.
Lisaks Skandinaaviamaadele on suitsuandur laialdast kasutust leidnud Suurbritannias 80% kodudest, Taanis 70%, Saksamaal ja Prantsusmaal üle 20% ning teistes Euroopa riikides käib töö Skandinaavia riikide eeskujul. Lisaks on suitsuandur kohustuslik Venemaal Moskva uuselamutes 2002a. ja USA-s enamus osariikides. Euroopas ollakse veendumusel, et suitsuandurite olemasolu kodudes ja teavitustöö on otseselt seotud tulekahjuohvrite arvuga – st suitsuanduri kasutamine võimaldab kordades vähendada tulesurmade arvu. Sellekohane praktika on olemas meie naaberriikidest.
Eesti kodudest on vaid 4-5% varustatud suitsuanduriga. Siit ka idee vahendada ja propageerida suitsuandureid, tulekustuteid läbi Naabrivalvesse kuuluvate korteriühistute ja ka teiste Naabrivalve sektorite väärtustades niimoodi tuleohutusalaseid turva – ja ohutusmeetmeid inimelude ja koduse vara äästmiseks. Korteriühistud ja Naabrivalve sektorid võiksid tsentraliseeritult soetada soodushinnaga nn “ kolme kodukaitsjat“ Ja miks ka mitte teised?
Kolm olulist kodukaitsjat on:
Suitsuandur, mis äratab magaja, tulekustutustekk, mis kustutab rasvapanni, teleri või muu väikese tulekolde ja 6kg pulberkustuti – see on abimees suurema tulekolde kustutamisel
Tuletekk kööki - klaasriidest tulekindel tekk peaks olema iga perenaisel köögis käepärast väikeste tulekollete lämmatamiseks. Sobivaim vahend rasvade (rasva-põlengu kustutamine veega põhjustab sageli suurema põlengu) ja väiksemate seadmete (kohvimasin, raadio, televiisor) kustutamiseks.
Tulekustuti 6 kg – on lihtne kasutada, väiksema tulekolde kustutamiseks kulub keskmiselt 5-10 sekundit. Kustutil näidatud juhiseid järgides saab kustutamisega hakkama iga pereliige, ka suuremad lapsed.
Pulberkustuti on efektiivseim ja universaalseim tuleohutusvahend – sobib tahkete ainete, vedelkütuste, gaasi ning elektripinge all olevate seadmete kustutamiseks. Kustutusaineks on ökoloogiliselt puhas pulber (põhineb ammooniumsulfaadil), mis on kustutajale ohutu. Kustuti peaks olema kindlas kohas, soovitavalt esikus või koridoris, et ta oleks alati käepärast.
Enamik korterites ja eramutes puhkenud tulekahjudest saavad alguse öösiti, mil pererahvas magab. Tuli levib normaaltingimustes väga kiiresti, mõne minutiga on ruumis viibimine kõrge temperatuuri ning mürgiste gaaside kiire leviku tõttu eluohtlik. Arvamus, et küll ma suitsulõhna peale üles ärkan, ei pea paika, sest mürkgaase sisse hingates uni hoopis süveneb.
Eriti teravalt torkab silma suitsuanduri ja tulekustuti hädavajalikkus maapiirkondades, kus esmased tuleohutusvahendid võivad osutuda ainsaks võimaluseks oma lähedaste ja vara kaitsmiseks.
Ei ole harv juhus, kui tuletõrjel kulub pika vahemaa tõttu kohalejõudmiseks isegi mitukümmend minutit, maja on siis aga juba üleni leekides. Seega oleneb paljuski just tulekahju avastamisest, avastaja tegutsemiskiirusest ja oskustest ning tema kasutuses olevates tuleohutusvahenditest, kui suurt kahju tuli tekitab.
Suitsuandur reageerib tule süttimisele toas 1-1,5 minuti järel ning kui teil on kodus olemas 6 kg pulberkustuti, siis on Teil tol hetkel lihtne kustutada mitu sellist tulekollet. See tähendab,
 
et isegi süütamise korral on teil võimalus need tulekolded õigeaegselt kustutada.
Meie kodu, pereliikmete ja lähedaste ohutus sõltub igaühe vastutustundest. Parem enne muretseda, kui hiljem kahetseda.
Suitsuanduri toiteallikas on patarei, tavaline üheksavoldine patarei, mis kestab ca 1 -1,5 a aastat ja annab tühjenedes ise sellest helisignaaliga märku. Suitsuanduri tööiga on normaaltingimustes umbes kümme aastat.
Kuna Eestis müüakse ka väga palju „kolmandast maailmast“ maale toodud väga odavaid tuleohutusvahendeid, mida saab tarnida Eestisse hinnaga 1-2 USD / tk suitsuanduri puhul ja tulekustuti puhul 20-25 USD / tk peab olema ohutusvahendite soetamisel väga tähelepanelik. Kust ja milliseid tooteid osta. Tihti erineb nende hind korralikest ohutusvahenditest ainult 10-20%, aga selle raha eest saate ohutusvahendi, mis hetkel kui peab päästma Teie elu ei tööta kahjuks. Kaalul, aga on ju Teie ja Teie lähedaste elu ning tervis.
Ohutusvahendite puhul tuleb alati eelistada tuntud kaubamärke ja müüjaid, kes garanteerivad, et nende müüdud tooted oleksid kvaliteetsed ja vastaksid kõikidele kehtivatele nõuetele.
Kokkuvõttes on tuleohutusvahendid taskukohane investeering, millest lisandub turvatunnet nii selle omanikule kui ka teda ümbritsevatele. Sellest lähtuvalt teeb Tamrex Ohutuse Oü Teile hinnapakkumise. HINNAD.doc
 
Kuna saabumas on aeg, kus tehakse palju kingitusi oma lähedastele, sõpradele, tuttavatele, kolleegidele, siis heaks jõulu kingituse ideeks on ohutusvahendid, mis on taskukohase hinnaga ja näitavad kinkija hoolimist oma lähedaste turvalisusest.
Spetsiaalselt Teile tehtud pakkumine on 30 % odavam meie jaehinnakirjast.
Sooduspakkumine kestab kuni 01.02.2009 a. Tallinnas Laki 5, Pärnu mnt 130, Katusepapi 35 . Tartus Ringtee 37a, Pärnus Pae 4 , Rakveres Piik tn 2, Viljandi Riia mnt 42 a ( täpsem info koos kaardiga http://tamrex.struktuur.ee/241 ) Lisaks ka kõik muud tooted  Tamrexi esindustes Teile -7% .Ostu puhul 1500 ja enam krooni toimetame kauba peale ettemaksu arve tasumist Teie poolt soovitud aadressile. Transporditasu 49.-
Küsimuste puhul pöörduge:
Margus Oberschneider  6549919 ;  56 500 216  või e-mail: margus@tamrex.ee
 
Lugupidamisega,
Margus Oberschneider
Tuleohutusteenuste müügijuht
Tel:     654 9919  /  654 9900 
Mob:  56500 216 
Faks: 655 6674