NAABRIVALVE aitab muuta kodukoha turvalisemaks

14.03.2022

“Inimesed on hakanud üha rohkem tunnetama vajadust kaitsta oma vara ja turvalist elukeskkonda,” kirjutab Eesti Naabrivalve maakondlik arendusjuht Jüri Siim. Turvalise elukeskkonna loomisel on oluline kõigi kaasabi, seda enam, et koostöös tehtud pingutused kannavad enam vilja.
Üheks läbiproovitud ja kasutoovaks lahenduseks on näiteks naabrivalve, millesse saab igaüks väga mugavasti panustada.

Naabrivalve eesmärk on tõsta turvalisust kodudes ja lähiümbruses elanike endi aktiivse tegutsemise tulemusel. Kui vallarahvas hoolib kodupiirkonnas toimuvast, siis aitab see tõsta turvatunnet. Naabrivalve annab selleks esmase ja odavaima võimaluse. Ühisesse tegevusse kaasatakse naabrid, politsei, kohalik omavalitsus ja Naabrivalve ühing.
Naabrite koostöö ongi piirkonna turvalisuse nurgakivi, mis toimib põhimõttel: hooli, märka, reageeri.

Sel aastal täitub Eesti Naabrivalve loomisest 22 aastat. Selle ajaga on liitunud ligikaudu 11 000 majapidamist enam kui 500 erinevast paigast üle Eesti. Mustvee vallas on 7 naabrivalve piirkonda, millega on liitunud 68 majapidamist.
 

Häirenupp

Naabrivalve on välja töötanud häirenuputeenuse üksi elavatele või suurema osa päevast üksi kodus viibivatele inimestele, kes saavad õnnetuse korral abi kutsuda nupule vajutamisega.

Kuigi paljud üksi elavad eakad või puudega inimesed saavad igapäevaelus üsna hästi hakkama, on õnnetuse korral kaelas või randmel kantav häirenupp asendamatu abivahend. Inimese majja paigaldatakse süsteem, mis koosneb kaasaskantavast häirenupust, kohalikust GSM-keskusest ja suitsuandurist.

Häirenupp on kellale sarnanev seade, mida kantakse käel ja kuhu saab sisestada kuni kaheksa kontakti. Nupule vajutades saavad need kontaktid teate mobiilile umbes kolme sekundi jooksul, et lähedane vajab abi.

Häirenupu teenus maksab 12 eurot/kuus (sisaldab seadmete renti ja teenust). Sellele muid täiendavaid kulusid ei lisandu.

Juhul kui vajate lisainfot, pöörduge palun meie poole telefonil 6 522 522, e-posti aadressil info@naabrivalve.ee või vaata www.naabrivalve.ee


Allikas: Mustvee Valla Teataja























Foto: Irina Oksner