Naabrivalve soovitab: tee sinagi oma helkuripuu

20.10.2015

Pärnu Papiniidu naabrivalve sektori vanem Katri Tammiste innustab võtma nende piirkonnast eeskuju ning rajama Eestisse rohkem helkuripuid.

"Helkuripuu on väga hea võimalus muuta inimesed pimeda ajal nähtavamaks. Helkuripuud saavad ehtida kõik inimesed, kellel on rohkem helkureid, kui endal vaja läheb. Selline puu kaunistab linna ja annab võimaluse kinnitada endale helkur kõigil neil, kellel seda ei ole," tõi Tammiste edastatud teates välja helkuripuu positiivseid mõjusid.

Idee Pärnus esimene helkuripuu teha tuli nii Rapla- kui ka Pärnumaal tegutseval Tre Raadiol. Nimelt oli Rapla vallavalitsus sellise mõtte juba aasta alguses teoks teinud ja miks siis mitte seda Pärnus katsetada, vahendas "Aktuaalne kaamera" eelmisel nädalal. Nüüd ehitakse veel üks puu naabrivalve algatusel ka Pärnus Mai kino juures.

"Liikudes iga päev sageli väljas, siis näen, kui palju on tänaval helkurita inimesi, kes tumeda riietuse tõttu on autojuhtidele raskesti märgatavad. Helkuripuu olemasolul on inimestel alati võimalus sealt helkur endale võtta, ning seeläbi end nähtavamaks muuta, suurendades sellise käitumisega nii turvalisust kui ka liiklusohutust," märkis Tammiste.

Allikas: err.ee