Konverents „Kui naaber vägivallatseb“

24.11.2011
Homme, 25. novembril toimub Nordic Hotel Forumis Eesti Naabrivalve ja MTÜ Tallinna Naiste Kriisikodu koostöös konverents „Kui naaber vägivallatseb“, mis on suunatud lähisuhte vägivallajuhtumitest teavitamisele ning reageerimisele.

Konverentsi „Kui naaber vägivallatseb“ ettekannete eesmärgiks on selgitadalähisuhtevägivalla olemust, ning suurendada inimeste teadlikkust ja oskusi lähisuhtevägivalla juhtumitesse sekkumisel. Ühtlasi tõstatada ühiskonnas arutelu lähisuhtevägivalla juhtumite tunnistajate rollist ja vastutusest. 

MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuhi Indrek Randma ütlust mööda on perevägivald Eesti ühiskonnas üsna tabuteema, sest tegemist on valdkonnaga, kus on peidus palju varjukülgi. „Konverentsi tulemuste põhjal peaks kokku saama pädeva juhendmaterjali nii abivajajale kui abiandjale, kes kunagi peaksid kokku puutuma lähisuhte vägivallaga, olgu see siis lähemas või kaugemas naabruses,“ loodab Randma. „Ühiskonnas on selle kohta praegu ikka väga vähe informatsiooni liikvel.“

Konverentsil astuvad üles spetsialistid Politsei- ja Piirivalveametist, Põhja Ringkonnaprokuratuurist, Sotsiaal- ja Tervishoiuametist, Avatud Ühiskonna Instituudist jm. Konverentsi modereerib Andres Anvelt.

Konverentsi täpne kava ja juhised on leitavad konverentsi koduleheküljelt:
www.naabrivalve.ee/konverents ja http://annateada.naisteabi.ee/

Konverentsi korraldamist toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu ja Philip Morris Eesti. Konverentsi teabe levitamisel aitas kaasa Eesti Korteriühistute Liit.

Lisainfo:
Indrek Randma (Eesti Naabrivalve tegevjuht-juhatuse liige)
Mob. 51 36 630
Tel.  6 522 522
E-post.
indrek@naabrivalve.ee