Lasteaedade ümbruses luusivad vargad!

04.12.2009

Eesti Naabrivalve ühinguni on jõudnud mitu juhtumit, kus lasteaia ümbruses on toimunud vargused autodest. Kirjeldame lühidalt sündmuskäiku: ema tuleb hommikul autoga last lasteaeda tooma, kiirustades jäetakse või unustatakse oma käekott autosse. Sel ajal, kui last rühma viiakse, lõhutakse auto aknaklaas ja autos olev vara (käekott, mobiiltelefon, mis parasjagu nähtaval ja käeulatuses on) varastatakse.
Vargal kulub maksimaalselt 1-2 minutit, et klaas lõhkuda ja istmelt kott krabada. Varaste jultumust iseloomustab see, et hommikusel ajal lasteaia ümber on ju üsna palju liikumist ja lasteaeda-tööle tõttajaid, vahele jäämise oht on väga suur. Ju siis on meeleheide suur ja loodetakse väledatele jalgadele või sellele, et keegi ei sekku. Õnneks siiski kaaskodanikud sekkuvad, Tallinnas Mutionu lasteaia juures toimus just ülalkirjeldatud juhtum, kuid tänu pealtnägijale tabati varas ja omanik sai oma vara tagasi.
Kuid alati ei pruugi lool olla selline lõpp. Selliste juhtumite puhul ei ole muud, kui peab ise meeles pidama ja hoolas olema, et autosse ei jäetaks nähtavasse kohta oma vara.
 
Eesti Naabrivalve ühing