Jõgeva linnas alustab tegevust esimene naabrivalve sektor

19.03.2009

Homme, 20.märtsil kell 15.00 allkirjastatakse Jõgeva Linnavalitsuses esimene naabrivalve koostööleping Jõgeva linnas, mis on alguseks Rohu-Põllu naabrivalve sektorile. Tegemist on esimese naabrivalve piirkonnaga Jõgeval, kuhu on koondunud 20 leibkonda Rohu, Põllu ja Laialt tänavalt ning lisaks ka Jõgeva Lasteaed Rohutirts.
Sektori vanema Rein Kaste sõnul on nad naabrivalvega liitumise peale juba ammu mõelnud, nüüd siis Jõgevamaa naabrivalve projektijuhi abiga sai see lõpuks tehtud. „Läbi aastate on meil siin ikka aeg-ajalt pisemaid rikkumisi olnud, midagi tõsisemat õnneks mitte. Soovimegi koostöös naabrite ja politseiga oma kodukanti turvalisena hoida“, ütleb Rein Kaste. Piirkonda
kaasati ka lähedalasuv lasteaed, kus naabrite abi vajatakse eelkõige õhtusel-öisel ajal, kui lasteaia personali enam majas ei ole.
Rohu-Põllu sektor on käesoleval aastal 18nes uus naabrivalve piirkond Eestis, naabrivalve koostöölepingule kirjutavad alla naabrite esindajana Rein Kaste, MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Tiina Ristmäe, Lõuna Politseiprefektuuri politseiprefekt Tarmo Kohv ja Jõgeva linnapea Viktor Svjatõšev.
Lõppeval nädalal on uusi sektoreid loodud veel Tallinnas, Harjumaal ja Järvamaal. Kokku on Eestis 373 naabrivalve sektorit.
Eesti Naabrivalve tegevusi Jõgevamaal toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.
 
Lisainformatsioon:
Tiina Ristmäe
MTÜ Eesti Naabrivalve
Tegevjuht
Telefon: 51 36630